Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
po raz kolejny raz rusza emisja serialu.
Była to moja ukochana książka, ale było to już baaardzo dawno Teraz zaczytuje się nią moja córka.
Chyba z sentymentu spojrzÄ™ jednym okiem na pierwszy odcinek (polsat, 11.00).
pozdr.
m.
Świetny serial! Też bardzo go lubię. Na fali sukcesu "Ani" zaczęli później produkować w Kanadzie "Opowieści z Avonly", czy jakoś tak. Też było fajne, ale pierwszy serial lepszy, moim zdaniem.
Ja też kiedyś uwielbiałam Anię z Zielonego. I co tu dużo gadać - dziś też będę ogladać. Dziękuje ze informacje!
Zwłaszcza postacie Mateusza i Maryli, są świetne w tym filmie
Świetny serial! Też bardzo go lubię. Na fali sukcesu "Ani" zaczęli później produkować w Kanadzie "Opowieści z Avonly", czy jakoś tak. Też było fajne, ale pierwszy serial lepszy, moim zdaniem.
Może masz na myśli "Drogę do Avonley"?? To też był fajny serial i ładne pejzaże nadmorskie. Nakręcony był na podstawie powieści Montgomery "Historynka" (śmieszne tłumaczenie) i "Złocista droga"- również barzdzo miło się czytało, polecam
Obejrzałam fragmenty Nadal mi się bardzo podoba.
Na końcu filmu pokazał się adres stronki dot. filmów o Ani i o Avonlea (kontynuacje itp. po wejściu w info o poszczególnych filmach):
http://www.aniazzielonegowzgorza.pl/
m.
Może znajdzie się tu dobra duszyczka, która posiada ten film?? Byłabym zachwycona gdybym mogła go nabyć
Anię kocham do tej pory, film jest całkiem, całkiem.
Marianno są jeszcze takie tłumaczenia: "Wakacje na starej farmie" i "Złoty gościniec".
Cudowna jest Ania z Zielonego Wzgórza , ale czasami wydaje mi się , że ci ludzie zyli troche jak w raju.....na tej swojej wyspie
Cudowny temat Moniczko
To moja ukochana książka z lat dziecinnych. Pamiętam siebie, 10 latkę jadącą autobusem tuż po kupieniu Ani, zaczytana nie słyszałam co się dzieje wokół mnie
A film to nawet teraz po 15 latach oglądam z rozrzewnieniem. Masz rację Ewo, Wyspa Księcia Edwarda to była taka rajska wysepka, ale jak wspaniale kształtowały się dziecięce marzenia na podstawie książki i serialu
dla Was coś miłego
A Gilbert? Całkiem miła buzia. A niektórym nastolatkom na pewno wydaje się cudny
(ps. najbardziej podobała mi się opowieść o prawie dorosłej Ani).
m.
Gilbert to mi się akurat średnio podobał; może dlatego, że u mnie w podstawówce też taki chłopak uganiał się za mną w dość paskudny sposób (właził za mną do WC, lał- ile wlezie :evil: ). Serial mi to przypominał.
Ale bardzo lubiłam fragmenty, jak Ania "wchodziła do towarzystwa", uczęszczała na pierwsze bale itp. Takie to było, rzeczywiście, rajskie...
A mnie sie Gilbert podobał, mimo wymoczkowatosci. Sama sie dziwiłam
Weszlam na te stronke, ale jak klikam do zamowienia filmu - nic mi sie nie otwiera. W ogole nic nie reaguje.
Też lubię, jak Ania jest już dorosła, ale dużo tam nieścisłości. Ta moda mi troszkę przypomina naszą Jane, prawda? Te sukienki, parasolki.....
Diano masz widzę ciężkie wspomnienia....współczuję.
Super ja tez uwielbiam Anie! I ogladalam wczoraj przypadkiem Pamietam jak kiedys z Otherwaymistercollins wyslalysmy list do telewizji zeby nam to puscili... do tej pory nas nie posluchali (bo to byl list do TVP), ale na szczescie co chwile emituja to na Polsacie... Ech, zeby tak Dume puscili..
Super ja tez uwielbiam Anie! I ogladalam wczoraj przypadkiem Pamietam jak kiedys z Otherwaymistercollins wyslalysmy list do telewizji zeby nam to puscili... do tej pory nas nie posluchali (bo to byl list do TVP), ale na szczescie co chwile emituja to na Polsacie... Ech, zeby tak Dume puscili..
Byle nie na Polsacie, bo tam co i rusz reklamy
Diano masz widzę ciężkie wspomnienia....współczuję.
Dziękuję, od razu mi lżej!
A jeszcze jedną z moich ulubionych scen w serialu jest moment, jak Diana się spiła! Zawsze mnie to rozbawiało.
Ojej, może już lepiej skończę. :oops:
ps. Dziś w markecie kupiłam litrową butelkę cherry...
Ja zawsze mam sentyment do ani z zielonego wzgórza odglądam ją często i mam nadzieje,że moja córka polubi ten film
"Ania" to jedna z moich ulubiopnych książek, którymi zaczytuję się od lat...Ale tak naprawdę żadna z adaptacji filmowych , które oglądałam nie oddaje do końca klimatu.Oczywiście moim skromnym zdaniem. Pozdrawiam fanki Ani!
Byle nie na Polsacie, bo tam co i rusz reklamy
Lepszy polsat a czesciej niz raz na 10 lat w TVP
Masz całkowitą rację Aine. Zniosłabym wszystko, że by obejrzeć Dumę.
Duma w TVP3 była ze 4 lata temu
A była. Ale wtedy byłam na etapie Wiedźmina i LOTRa
A ja jakoś nigdy nie miałam etapu Wiedżmina.