Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Marijo, nie popadajmy w skrajno?ci!!
A bo si? wkurzy?am ogólnie, sorki
No po co i na co Ci to, S?o?ce? Z?o?? piekno?ci szkodzi.
Mam nadziej?, ?e nie bierzesz pod uwag? np. forum dyskusyjnego dla pedofili, którzy w swoim gronie niew?tpliwie "czuj? podobnie" i w swoim odchyle maj? si? za normalnych?? :twisted: :twisted:
Nie. Po prostu pami?tam, ?e jak si? dowiedzia?em, ?e zmar?a Lorriane Hunt Lieberson, to nikt nie rozumia? dlaczego mi smutno i kto to by?. Tylko 'znajomi' z sieci. Tymczasem wspólna ?a?oba, cho?by wirtualna, te? zbli?a ludzi.
Lepiej pó?no ni? wcale , tak wi?c witam wszystkich serdecznie. Na forum buszuj? ju? od jakiego? czasu i bardzo ciesz? si? ?e jest a? tyle maniakalnych wielbicieli JA.Jestem ju? niestety po 30 i zd??y?am twórczo?ci? naszej ukochanej autorki zarazi? moj? 8 letni? cór?- Na razie tylko DiU w wersji filmowej ale pasja si? rozwija
Witaj Eliz . Super,?e i Twoja córeczka tez zd??y?a ju? pokocha? twórczo?? Jane
A no bo tak jako? staro si? czuj? ostatnio,ta jesie? za oknem mnie tak nastraja, znowu kolejny rok si? ko?czy... :cry:
... a kolejny zaczyna. Jak mawia? sp. (niestety) Grechuta - wa?ne s? tylko te dni których jeszcze nie znamy...
Po prostu pami?tam, ?e jak si? dowiedzia?em, ?e zmar?a Lorriane Hunt Lieberson, to nikt nie rozumia? dlaczego mi smutno i kto to by?. Tylko 'znajomi' z sieci. Tymczasem wspólna ?a?oba, cho?by wirtualna, te? zbli?a ludzi.
Lorraine Hunt...wielka cudowna, barokowa spiewaczka, kto jej nie widzia? w Teodorze, niech ?a?uje.
Czy ja si? starzej?, ?e prasowe informacje o ?mierci ró?nych ludzi s? dla mnie coraz wa?niejsze? Oczywi?cie pisz? te? a propos Grechuty.
D?ugo by?am nieuchwytna w sieci. :oops: Od razu przepraszam tych, którzy mieli do mnie jakie? sprawy. Postaram si? wszystko nadrobi?, cho? czasu mam niestety wci?? ma?o. Studenci wrócili, wi?c zacz??y si? zaj?cia. Jestem w?a?nie tu? po i chyba znowu d?ugo nie posiedz? przed komputerem (14 godzin na nogach zdecydowanie wystarczy). Ale grzecznie witam si? ze wszystkimi, ze wróci?am i postaram si? systematycznie zagl?da? na nasz? stronk?
Witam
W?a?nie zarejestrowalam si? na tutejszym forum i chcia?am sie przedstawi?.
Nie wiem co, ale to chyba jesienna aura sprawi?a, ?e po raz drugi odkry?am JA. Kiedy? jako nastolatka zaczytywalam si? w jej powie?ciach. Teraz to powróci?o za spraw? "W pogoni za rozumem". Nie jestem fank? H. Fielding. Pierwszej cz??ci Pami?tnikow BJ nie czyta?am, cho? film podoba? mi si? bardzo. Podczas zakupów w markecie trafi?am na W pogoni za rozumem za jedyne 7 z?. Czemu nie? Kupi?am, przeczyta?am i utkwi?o mi w pami?ci nawi?zanie do DiU z Colinem Firthem. Kupi?am wi?c film. Obejrza?am (super!!!) i zaraz pobieg?am do ksi?garni po ksi??ki. I tak si? znowu zacz??o. Przy okazji poszpera?am troch? w necie i trafilam na Wasz? stron?. Mam nadziej?, ?e przyjmiecie mnie do Waszego grona.
Gapcia Cead Mile Failte
Witam ci? z otwartymi ramionami!!!
Witaj! Trójmiasto? jak dot?d, raczej Polska po?udniowa chyba tu przewa?a?
Dzi?ki za saerdeczne powitanie. Rzeczywi?cie ma?o tu ludzi z pó?nocnej Polski.
Jestem dzi? w bardzo nostalgicznym nastroju. Nie mog? skupi? si? na pracy. Za oknem mam widok na Zatok? Gda?sk? i pi?kny jesienny park. A dzi? tak ciep?o i slonecznie. Mo?e tak urawa? si? na jaki? spacer?
A jak tam po?udnie Polski? Te? jesienne zlote szale?stwo?
Szcz??cie, ?e dzisiaj pi?tek.
Za Po?udnie mog? odpowiedzie? zdj?ciami z niedzieli:
[URL=http://img215.imageshack.us/my.php?image=1003543it0.jpg][/URL]
[URL=http://img215.imageshack.us/my.php?image=1003536ks2.jpg][/URL]
[URL=http://img213.imageshack.us/my.php?image=1003542ts3.jpg][/URL]
A teraz jest jeszcze bardziej ?ó?to, cho? na drzewach mniej li?ci, a wi?cej pod nogami
U mnie w mie?cie
Konkretnie w WPKiW (dla osób nie znaj?cych ?l?ska: Wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku).
Witam! Pi?kne zdj?cia.