Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Dzie? dobry, witam si? pierwszy raz:)
Zaczn? mo?e od tego, ?e to cudowne zjawisko ta strona gdzie mo?na podzieli? si? z innymi swoimi wariacjami na temat ?wiata Jane Austen. A teraz przejd? do meritum:P: a wi?c chcia?abym bardzo prosi? Was o napisy polskie do Perswazji BBC z 1995 roku (mam angielskie, ale nie potrafi? przet?umaczy?) . Od razu mówi?, ?e mog? podzielic si? filmami (za darmo):
1. Duma i uprzedzenie z 2005 z Keir? (lektor pl)
2. Perswazje z 1995 BBC (napisy angielskie jw)
Podaje swojego maila, gdyby kto? chcia? mi z dobroci serca wys?a? te napisy: dbj4@gazeta.pl
Do?a?czam si? si? do pro?by o napisy do Perswazji z `95. Za ewentualn? pomoc bardzo dzi?kuje.
Mój mail: basiak167@wp.pl
Apeluj? po raz drugi do czyje? dobrej woli; ) Na stronie http://napisy.info/SzukajNapisow.php?to … zje&k= znajduj? si? w wersji angielskiej napisy do PERSWAZJI z roku 95. Bardzo bym prosi?a o przet?umaczenie ich przez osob? z dobrym sercem znaj?c? j?zyk angielski; ).
podejrzewam, ze nie o j?zyk chodzi, a o czas potrzeby nie tylko na t?umaczenie, ale i synchronizacje. Zreszt? polskie napisy do perswazji 95 ju? s?. Wprawdzie ja ich nie mam (zgubi?am przy kolejnej reinstalacji systemu) i nie s? mi potrzebne, ale z ca?? pewnoscia wiem, ze s?.
Karotka, w sumie to mog?abym przet?umaczyc, ale jesli kto? ju? ma, to praca posz?aby na marne. Jest tego troch? - 29 stron.
Jestem pewna ?e jest - bo mia?am. Ale w mi?dzyczasie zarzuci?am, bo mam wersj? z lektorem i z w?oskim dubbingiem. W obu przypadkach napisy mi niepotrzebne.
Niestety nie mam ani wersji z lektorem ani tym bardziej owych napisów, tak wi?c pozowli?am sobie na to skromne og?oszenie (po prostu chcia?abym sobie obejrze? w ko?cu ten film, bo wszystkie inne ekranizacje juz widzia?am)
Ja te? jeszcze ani nie czyta?am ani nie ogl?da?am Perswazji. Ale ksi??k? ju? zamówi?am sobie i powinnam dosta? j? oko?o 10 pa?dz. Nie moge si? doczeka?, bo podobno jest II w kolejno?ci po DiU.
Ju? zacieram r?c?.
Jak dla mnie Perswazje s? na miejscu I, przed P&P. S? dojrzalsze, m?drzejsze, spokojniejsze. Film jest równie? niezwykle spokojny, mo?naby rzec nudny. Ale oczywiscie nie dla nas - fanów JA i jej pióra
Karotko, poszukam gdzies w czelusciach tych napisow. ale ani niczego nie odbiecuje, ani tym bardziej nie od razu ...
snowdrop napisał:
bo podobno jest II w kolejno?ci po DiU.
ex equo cho? ka?da inna i na swój sposób wspania?a
?ebym tak Anny nie przypomina?a to pewnie te? bym potwierdzi?a. A ?e niestety .... to wol? Dum?
AineNiRigani dzi?kuj?, b?d? czeka?; ) Ale nie czuj si? pod presj?: )
Spoksik karotko. Ju? nawet zacz??am szukac, ale troche to potrwa
AineNiRigani napisał:
a gdzie jestes podobna?
Z uszu niestety
A tak powa?nie, to Anna to czasem taki Darcy w spódnicy (ma?omówna, ale inteligentna, czasem nawet nudna, spokojna do granic, taka "zimna ryba", maj?ca problem z okazywaniem emocji, no i najwa?niejsze nie?mia?a) i ja, ku w?asnemu utrapieniu, te?.
hmmmm, ciekawa interpretacja. Z tej strony o tym nie myslalam...
Anna ma te? cech? która j? wyró?nia spo?ród innych postaci - jest przepe?niona empati?.
Dione napisał:
AineNiRigani napisał:
a gdzie jestes podobna?
maj?ca problem z okazywaniem emocji,
eee! Anna??
Czy wszyscy ju? maj??
Bo je?li s? jeszcze potrzebne, to ja mam i mog? si? podzieli?
Nawet po fi?sku (jakby kto? chcia?)