Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
oj, coś nikt się nie zgłasza... a szkoda... bo w planie mamy zwiedzanie Muzeum Jane Austen (tj. domu Loany ):
Aine, czy to robisz samodzielnie? WÅ‚asnymi Å‚apkami?
Jak tak, to ja też o coś podobnego poproszę...
Elbereth, Dione powiedz tylko czego dusza pragnie?
Może jakieś specjalne życzenie? zdjęcie? ujęcie?
Aine, a malujesz również na drewnie (ewentualnie de coupage czy jak to sie nazywa:P)? Bo ja chcialam sobie kiedys sprawic do pokoju pudelka na chusteczki (na allegro widzialam nieobrobione, z drewna), ale nie mam materialow do takiej pracy, zreszta nie wiem, czy w koncu dalabym rade .
Kiedy postawisz strone z tym, co mozesz zrobic?
P.S. Moderatorze, prosze wydzielic ten watek z pracami Aine do nowego tematu, bo sie troche duzy offtop zrobil .
MM: Zrobione!
Dziękuje!!!
Ostatnio edytowany przez Loana (2007-08-28 10:50:31)
Oczywiście - materiałem może być drewno, szkło, porcelana, nawet ściana i metal (ale tutaj już przy specjalnych preparatach i technikach).
Te szkatułki-serduszka są właśnie drewniane - pokryte akrylem.
Czy ja dobrze rozumiem, ze to wszystko są Twoje prace Aine? Nawet te panny Austen na talerzykach i filiżankach? Bo jeśli tak, to my musimy porozmawiać poważnie moja droga...
Jej, jak ja nie lubię kolejek... Ale jeśli taka już istnieje, to niech będzie - za kim 'stoję'?
Rzucam! Rzucam słówko!
Aine, te filiżaneczki z pierwszej fotki - miodzio! To też twoja robota? Jeśli tak, jestem żywo zainteresowana
AineNiRigani napisa³:
Elbereth, Dione powiedz tylko czego dusza pragnie?
Może jakieś specjalne życzenie? zdjęcie? ujęcie?
To ja od razu mówię, że filiżanki i kubeczki i kieliszki to moja słabość niezmienna i odwzajemniona. Ja już nawet boję się do sklepów z porcelna wchodzić, bo zawsze choć z maleńkim kubaskiem wychodzę.
Więc tak jak będziesz miała czas, to grzecznie proszę i ząbki szczerzę
Dziołszki, to ja zaglądnę w sklepach na cenę i Wam podam. Po znajomości zrobię Wam po kosztach.
Talerzyki są najtańsze, filiżanki same w sobie są stosunkowo drogie (jak na półprodukt oczywiscie), ale wydaje mi sie, ze do 25-30 zł zmieszczę się w komplecie 2 sztuk.
Talerzyki - w zależności od wielkosci 8-10 zł, spodeczki 5-8 zł.
Postaram się coś machnąc do weekendu. Tylko konkretnie chcę wiedzieć co.
Aine, ja to zostawiam twojej bujnej wyobraźni...
no to wybierz sobie, ktora jane wolisz - te z naszego forum, okrÄ…glejszÄ…, czy owalnÄ… z tego drugiego portretu
Ja sie uśmeicham o jedną filiżaneczkę, taką jak na pierwszej fotce
Oki, przepatrzyłam sklepy i:
filiżanka z ażurkiem - 15 zł/szt.
filiżanka malutka, kawowa - 8.5 zł/szt.
kubas - 8 zł
talerz duży kwadratowy - 10 zł
talerz deserowy 8 zł
talerz deserowy ze żłobiony liśćmi - 10 zł.
miseczka - 10 zł
mały klosz (np na cukierki, owoce) 12 zł
pojemniczek na kawe, herbate - 7 zł
Do każdego dodałam symboliczną złotówkę - na kawę dla mnie
Szukam też źródła tanich półproduktów - szklanek, talerzy, miseczek. póki co, łaże po sklepach "Wszystko za...", ale wcale nie jest tam wiele taniej.
Zaznaczam, że pokrywam całość preparatem, który teoretycznie powinien bezproblemowo zabezpieczać przed zmywaniem. Ale to teoria. w praktyce - po prostu jeszcze nie wypróbowałam...
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2007-08-29 18:45:29)
To ja się na filiżankę piszę...
Ja proszę filiżankę ze spodeczkiem. Jedną sztukę, jako że w przeciwieństwie do Loany nie mam męża (ani nawet widoków na niego)
PS. Jak wygląda wersja "z ażurkiem"? Tak jak spodeczki Loany? Bo jestem zakochana w tych filiżankach, które jej zrobiłaś, ale chciałabym też, żeby moja się trochę różniła...
To ja także poproszę o jedna ażurową filiżankę ze spodeczkiem
Loana ma właśnie taką z ażurkowym spodeczkiem.
Elbereth, mogę Ci dać ten drugi portret Jane. Będzie się różnić
Widziałam również bardzo podobne, ale porcelana ma odcień beżu cieniowany w sepie. jeśli chcesz - mogę się rozglądnąć za kolorową drukarką, bo klasyczny nadruk tutaj nie pasuje...
dodam, ze poniewaz jest to reczna robota - nie ma identycznych dwóch egzemplarzy. Zawsze bedzie jakas roznica.
Tak, tak! Beżowe z portretem w sepii (ale owalnym, nie okrągłym)! Proszę, znajdź tę drukarkę! <robi słodkie oczki a'la Kot ze Shreka>