Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2008-03-04 13:05:12

skrzacik
Użytkownik

Powie?ci jako audioksi??ki

witam, szukam pozostalych ksiazek JA w formie audio w jezyku polskim. mam dume i uprzedzenie bo byla dostepna jako dodatek do gazety wyborczej (oko?o 1,5 MB, mp3). jesli ktos chce to na priv prosz? smile
moze ktos ma pozostale i sie podzieli?

skrzacik

ps. ta forma ksiazki jest sweitna jak sie chce laczyc dwie pase: ksiazke + robotki reczne smile)

#2 2008-03-04 15:18:51

Loana
Użytkownik

Re: Powie?ci jako audioksi??ki

skrzacik napisał:

ps. ta forma ksiazki jest sweitna jak sie chce laczyc dwie pase: ksiazke + robotki reczne smile)

Hmm, nie pomyslalam o tym. To jak juz bedziesz miala daj znac prosze, moze tez sprobuje takiej formy czytania?

Jakie? pytanko do mnie? loana@go2.pl
http://joanna-loana.deviantart.com/

#3 2008-03-04 15:23:57

Dorfi
Użytkownik

U mnie to odpada. Jestem wzrokowcem i musz? widzie? to co czytam. Niestety przy robótce bardzo cz?sto wy??czam si? na wszelkie d?wi?ki ?wiata zewn?trznego. Nawet na tak? ksi??k? mog? si? wy??czy?.
Zreszt? posiadam w domu solidny zag?uszacz wszystkiego smile

#4 2008-03-04 15:58:14

skrzacik
Użytkownik

hihihihiihi, moje tuptusie bure nie sa az tak glosne, chociaz jak ?elka dzis wywalila doniczke z kwiatkami to nie powiem, gruchnelo jak z dziala smile

skrzacik

#5 2008-03-04 18:42:19

AineNiRigani
Użytkownik

Ja te? uwielbiam audiobooki. Skarzaciku, a masz cos oprocz DiU?

Nawet kojot na kamieniu mo?e dosta? wilka...
http://swiataine.blogspot.com/

#6 2008-03-04 19:25:32

Akaterine
Administrator

Ja mam bardzo fajne "Opactwo", ale po angielsku, i bardziej s?uchowisko radiowe ni? audiobook, ale s?ucha si? ?wietnie. Mam te? Dum? i Perswazje po angielsku, niestety Perswazje czytane bez ?ycia, a Duma z ?yciem, ale po jakim? czasie g?os kobiety zaczyna irytowa?...

"The more I know of the world, the more am I convinced that I shall never see a man whom I can really love."

#7 2008-03-04 19:52:49

Vasco
Administrator

Z tego co wiem, po polsku nie ma innych audiobooków Austen.

Ja na razie przes?ucha?em 3/4 Mistrza i Ma?gorzaty. O ile na pocz?tku wydawa?o mi si? to ?wietn? spraw?, tak teraz ju? nie bardzo. S?ucha?em tylko w samochodzie, wi?c mo?e dlatego wydawa?o mi si? to monotonne: ci?gle ten sam g?os lektora, ci?gle ta sama trasa... Przerzuci?em si? na radio sad

A, Szczepkowsk? te? mniej wi?cej do po?owy przes?ucha?em, ale bardziej z poczucia obowi?zku wink

#8 2008-03-04 21:31:01

AineNiRigani
Użytkownik

Mnie sie Szczepkowska nie podoba?a - jako? nie pasowa?a mi ani g?osowo, ani interpretacyjnie. Zbyt przerysowala...
Ale uwielbiam Wichrowe Wzgórza w interpretacji Zapasiewicza, czy opowiadania Sapkowskiego czytane przez Bake.
Zreszt? w ogole przepadam za audiobookami Zapasiewicza, Talara, Goszty?y, Zapasiewicza, Zamachowskiego, Kolbergera. Jako? kobiece g?osy nie bardzo mi le??, ale je?li ju?, to tylko Celi?skiej i Zawadzkiej

#9 2008-03-05 13:02:09

skrzacik
Użytkownik

AineNiRigani napisał:

Ja te? uwielbiam audiobooki. Skarzaciku, a masz cos oprocz DiU?

po angielsku mam, ale po polsku tylko DiU stad moje pytanie.
wiec jesli chcesz to prosze na priv swoj adres (normalny) i wy?le ci na plytkach.

skrzacik

#10 2008-03-05 13:04:59

skrzacik
Użytkownik

Vasco napisał:

Z tego co wiem, po polsku nie ma innych audiobooków Austen.

Ja na razie przes?ucha?em 3/4 Mistrza i Ma?gorzaty. O ile na pocz?tku wydawa?o mi si? to ?wietn? spraw?, tak teraz ju? nie bardzo. S?ucha?em tylko w samochodzie, wi?c mo?e dlatego wydawa?o mi si? to monotonne: ci?gle ten sam g?os lektora, ci?gle ta sama trasa... Przerzuci?em si? na radio sad

A, Szczepkowsk? te? mniej wi?cej do po?owy przes?ucha?em, ale bardziej z poczucia obowi?zku wink

wiesz, jak siadam z robotka, jednym kotem na kolanach (robotka na kocie) dwa koty na fotelu obok mnie, herbata w zasiegu lapy to audioksiazka jest idalna. cisza, spokoj, mozna sie skupic na sluchaniu bo rece same machaja szydelkiem czy czólenkiem smile
w samochodzie, i to jeszcze za kierownica to bym nie mogla. jadac trzeba miec oczy dokoloa glowy, uszy czujne jak pies i refleks jak brzytwa. wtedy to sobie morze niezobowiazujaco szmrac radio.

skrzacik

#11 2008-03-05 13:07:20

skrzacik
Użytkownik

AineNiRigani napisał:

Mnie sie Szczepkowska nie podoba?a - jako? nie pasowa?a mi ani g?osowo, ani interpretacyjnie. Zbyt przerysowala...
Ale uwielbiam Wichrowe Wzgórza w interpretacji Zapasiewicza, czy opowiadania Sapkowskiego czytane przez Bake.
Zreszt? w ogole przepadam za audiobookami Zapasiewicza, Talara, Goszty?y, Zapasiewicza, Zamachowskiego, Kolbergera. Jako? kobiece g?osy nie bardzo mi le??, ale je?li ju?, to tylko Celi?skiej i Zawadzkiej

mam na kasetach Dziwne losy Jane Eire i sie zastanawiam jak to zrobic zeby je przerzucic na plyte i to jeszcze jako mp3. narazie nic nie wykombinowalam. a wogole to chyba siade i zrobie spis tego co mam do sluchania i moze sie powymieniamy?

skrzacik

#12 2008-03-05 18:23:40

Vasco
Administrator

skrzacik napisał:

wiesz, jak siadam z robotka, jednym kotem na kolanach (robotka na kocie) dwa koty na fotelu obok mnie, herbata w zasiegu lapy to audioksiazka jest idalna. cisza, spokoj, mozna sie skupic na sluchaniu bo rece same machaja szydelkiem czy czólenkiem smile
w samochodzie, i to jeszcze za kierownica to bym nie mogla. jadac trzeba miec oczy dokoloa glowy, uszy czujne jak pies i refleks jak brzytwa. wtedy to sobie moze niezobowiazujaco szmrac radio.

Przez par? miesi?cy co tydzie?-dwa je?dzi?em do swojej starej pracy. Mniej wi?cej 2h jazdy, z czego wi?kszo?? autostrad?, to by?o podobnie jak u Ciebie. W miar? cisza i spokój, a ?apki same kr?ci?y kierownic? wink

#13 2008-03-05 21:00:45

AineNiRigani
Użytkownik

skrzacik napisał:

AineNiRigani napisał:

mam na kasetach Dziwne losy Jane Eire i sie zastanawiam jak to zrobic zeby je przerzucic na plyte i to jeszcze jako mp3. narazie nic nie wykombinowalam. a wogole to chyba siade i zrobie spis tego co mam do sluchania i moze sie powymieniamy?

skrzacik

A ju?ci!!! Moja kochana Janka Eyrowa!!
Kiedy? przerabia?am wersje kasetowe na mp3, teraz sprzet nie teges...
A te? mam kilka kaset ktore chcialabym przerobic na mp3 - glownie audycje KLCW radiowej Trojki. Cholernie ciekawe...

#14 2008-03-06 11:59:40

skrzacik
Użytkownik

Vasco napisał:

Przez par? miesi?cy co tydzie?-dwa je?dzi?em do swojej starej pracy. Mniej wi?cej 2h jazdy, z czego wi?kszo?? autostrad?, to by?o podobnie jak u Ciebie. W miar? cisza i spokój, a ?apki same kr?ci?y kierownic? wink

aaa rozumiem. wogole sluchac czy samemu czytac to kwestia gustu. z tym, ze moj stopien lenistwa jest wysoki, i zazwyczaj wybieram wersje wygodna dla mnie. ponadto posiadam mozliwosc wylaczenia sie z interpertacji czytajacego i podazania za samym tekstem.
za to wdomu jest milon rzeczy do zrobienia, ktore wymagaja zajecia rak i oczu a absolutnie nie wymagaja zaanga?owania mozgu. np. prasowanie, mycie garow itd. wtedy wybawieniem jest ksiazka. za to do odkurzania musze miec rytmiczna i dosc energiczna muzyke smile

skrzacik

#15 2008-03-12 15:38:03

skrzacik
Użytkownik

jestem wlasnie w trakcie zasysania Opactwa do s?uchania w mp3 i ju? mam Rozwa?n? i Romantyczn? wi?c jesli kto? bedzie chcia? to prosz? inof na priv.

usciski

skrzacik

#16 2008-03-12 19:36:23

AineNiRigani
Użytkownik

po polsku czy angliczansku?

#17 2008-03-13 14:59:52

skrzacik
Użytkownik

po polsku, s? tu http://www.4shared.com/dir/5985073/b8cc … ring.html, has?o audiobook

skrzacik

#18 2008-03-13 20:03:51

AineNiRigani
Użytkownik

a dalej? Pogubilam sie w tym troche...

#19 2008-03-14 12:19:48

emmanuella
Użytkownik

Dziekuje bardzo Skrzaciku. U mnie wszystko sciaga sie dobrze i bez problemow

AineNiRigani napisał:

a dalej? Pogubilam sie w tym troche...

wszedzie jest haslo: audiobook i trzeba sciaganc wszystkie czesci zeby audiobok rozpakowal sie calkowicie i prawidlowo

#20 2008-03-14 14:24:39

AineNiRigani
Użytkownik

to mnie sie nie rozpakowuje ani ca?kowicie ani prawid?owo, ani wcale.

#21 2008-03-14 14:53:01

skrzacik
Użytkownik

to jest tak jak emanuelle pisala, sciagasz wszystko na swoj komputer klikasz w plik, ktory ma przy nazwie nr 1 i samo sie rozpakowuje, oczywiscie po wklepaniu hasla. jeslli mimo to nie dziala, to sciagnij sobie program, ktory nazywa sie winrar, zainstaluj. w tym programie wybierz plik, ktory ma przy nazwie nr 1 i pozycje wypakuj, wklep haslo i powinno byc gotowe.

pozdrowka

skrzacik

#22 2008-03-14 19:16:23

AineNiRigani
Użytkownik

winrara mam zainstalowanego od dawna. Klikam, wrzucam has?o i zadek.

#23 2008-03-19 14:53:56

skrzacik
Użytkownik

o cholercia, to mnie zmartwilas. moze masz starsza wersje tego programu?
wiem, ze inni posciagali sobie i wszystko im gra. i teraz to juz nie wiem co zrobic sad

skrzacik

#24 2008-03-19 19:47:59

AineNiRigani
Użytkownik

ja juz sama nie wiem, moze ja dwa lewe paluszki mam - przy klikaniu?
chyba sie skonsultujem z ekspertem...

#25 2008-03-19 22:58:04

emmanuella
Użytkownik

no to teraz tez moge sie poskarzyc ze RiR nie chce mi sie rozpakowac. na poczatku ladnie pieknie a potem cos mi steka ze nieoczekiwany blad w katalogu, rozdzialow nie ma od 7 do konca pierwszej paczki i zeby znalezc nowa wersje i zainstalowac od poczatku

Stopka forum