Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Skoro mamy temat o ikonach, to czemu nie tapety?
Zrobiłam przed chwilą "dzieło" na pulpit i jako że jestem altruistką, to się z Wami dzielę
http://olkalew.republika.pl/austen.jpg
Świetna tapeta! Fajnie, że się podzieliłaś.
Ja juz od dawna proszę o nowy dział z tapetami, ale czy coś z tego wyjdzie? Po prostu dobrze by było mieć je wszystkie w jednym miejscu.
CiÄ…gle mam nadziejÄ™...
Gdzie chcecie dział z tapetami - w Galerii czy na forum? Galeria byłaby chyba odpowiedniejsza, bo forum służy raczej do wymiany myśli a nie obrazów. Mam nadzieję że dziś albo jutro uda mi się założyć coś takiego w Galerii. A propozycje już teraz możecie np. nadsyłać mailem, albo po założeniu działu zgłaszać bezpośrednio w Galerii.
A może by tak zrobić dział "downloads"? Byłyby tam i tapety, i ikonki, i fragmenty filmów, moze clipy itp.?
Mówisz - masz
Download jest jako ostatnia pozycja w "Menu" - "ÅšciÄ…gnij sobie coÅ›...".
Uwaga, na razie w wersji testowej, mogą wyskakiwać błędy albo dziwne komunikaty. W razie problemów piszcie na mail: kazik@janeausten.pl.
Póki co jest tylko jeden plik z tapetą, nadesłany przez którąś z Was kilka miesięcy temu. Opcja "Nowy" służy do zgłaszania kolejnych.
Kategorie są trzy - "Tapety", "Ikonki" i "Teksty". Jeśli macie jakieś ciekawe pomysły (i będziecie nadsyłać materiały) to mogę założyć inne. Przypominam tylko o prawach autorskich. Z tego względu fragmenty filmów chyba nie będą się kwalifikować
Mówisz - masz
Download jest jako ostatnia pozycja w "Menu" - "ÅšciÄ…gnij sobie coÅ›...".
Pokłony Ci składam, o Książę
Przypominam tylko o prawach autorskich. Z tego względu fragmenty filmów chyba nie będą się kwalifikować
Chodziło mi bardziej o filmy autorskie z wykorzystaniem fragmentów - o ile to również nie zachacza o prawa. Kiedyś coś takiego widziałam (Chyba Fringilla dała link). Mix: Pan Darcy i Mark Darcy, wymieszane fragmenty filmów z fajną muzyczką w tle.
Jeszcze jedno - a jak to bedzie w przypadku wywiadów np. z Boskim Herosem Tego Forum - CF? Czy jakimkolwiek innym?
I jeszcze jedno: jak prawa autorskie mają się do materiałów ściągniętych z sieci. Mam tutaj na myśli głównie wygaszacze, tapety, ikony itp.
Z tego co wiem, to trzeba mieć zgodę autora - niektórzy sobie nie życzą...
Prawda?? Też tak uważam
Zdolna bestyjka z Ciebie, wyślij do Kazika, plizzzz, niech nam się dzialik z downloadzikami powiększa Ta z tematu o tapetkach w Pogaduchowni też pierwsza klasa.
Bardzo piękna tapeta, i aktorzy, i cytacik, i portret autorki. I wszystko w takim ładnym odcieniu!
Ach, dzięki Juz wrzucam tu tę tapetę, plus inne moje "dokonania" - parę ikonek
Tylko ten formularz wysyłania jakiś zagmatwany
Wrzucaj, wrzucaj, dziewczyno. Tamta poprzednia jest i Å‚adna i gustowna.
I już jest na moim pulpicie. Czekam na kolejne
No, wysłałam formularze, pytanie kiedy Kazik wrzuci mój "dorobek" na stronę
1. "Dorobek" wrzucony. Czekam(y) na więcej.
2. Formularz skomplikowany? Przyjrzę mu się i może da się uprościć. Jeśli ktoś ma problemy z wysłaniem to może przysłać mi na mail: kazik@janeausten.pl.
3. Każdy materiał ma swojego autora. Tam skąd je bierzecie z reguły są jakieś informacje na temat tego czy i jak można je rozpowszechniać. Jedni zabraniają, inni nawet zalecają, a niektórzy pozwalają pod pewnymi warunkami. Jeśli więc będziecie przysyłać coś czego rozpowszechnianie będzie obwarowane jakimiś klauzulami to dajcie mi o tym znać.
4. Wywiady są z reguły własnością stacji telewizyjnych i innych tego typu przybytków. Przed umieszczeniem najlepiej zapytać o zgodę.
5. Jeśli chodzi o własne filmiki z wykorzystaniem przetworzonych scen z filmów, to myślę że nikt nie powinien się oburzyć. Jeśli będą to filmiki z przerobionymi scenkami robione przez kogoś innego - patrz pkt. 3
Sorry za punktowanie, ale to nie objaw sztywności tylko chęć uporządkowania wielowątkowego strumienia braku świadomości
No ja jestem w temacie praw autorskich dość dobrze zorientowana. Niestety większość autorów nie zgadza się, by ich prace (tapety, ikonki itp.) archiwizować na innych stronach, a nawet podawać bezpośrednie linki. Na pewno nie bez ich zgody. Często proszą o tzw. link back jeśli się używa ich ikonek na przykład, ale już archiwizowanie tapet trzeba bezwzględnie uzgadniać.
Moze to juz znacie, przepraszam jesli sie powtarzam. Podaje link do fajnej strony z emblematami, tapetami i wygaszaczami z P&P
http://www.angelfire.com/film/susansite/PP.html
Nie znałam tej stronki, jakże się cieszę i bardzo bardzo dziekuję.
Mój najnowszy "wyczyn":
http://bonduelle.ovh.org/both_happy.jpg
Już niedługo w dziale downloads (Nah nah, wrócił mi sentyment do RiR)
No, no , no Bonduelle. To jest śliczne.
Moje najniższe pokłony i gratulacje.
Dzięki :* Dałam z siebie wszystko, ta tapeta długo za mną chodziła, cieszę się, że się podoba