Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Jesli komus brakuje brzydkiego Colina to sugeruje film (puki co zdjecia) Nanny McPhee z Emma Thompson. Oj prztylo sie pare kilo... Wlasciwie jak sie dobrze przypatrzec to Mr. Colins jak zywy.
Gdzie mo?na obejrze? te zdj?cia? Bo ju? mam pewne wyobra?enie jak móg?by wygl?da? Colin w roli Mr Collinsa , mo?e si? utwierdz? w nim po obejrzeniu jego brzydkiego wizerunku
To jego autoryzowana stona a na niej bardzo duzo materialow z roznych jego projektow. Co ciekawe nie ma nic z P&P (czyzby mial dosc?)http://firth.com/
pewnie ma do?? ci?g?ego uto?samiania go z panem Darcym, a w szczególno?ci z t? nieszcz?sn? "mokr? koszul?" . No w?a?nie - mo?e jestem ma?o kobieca czy co?, ale nie widz? nic szczególnego w tej jego mokrej koszuli. Pisz?c to troch? si? boj? czy fanki Colina mnie nie zlinczuj?
koszula jak koszula
mo?e gdyby si? k?pa? bez hmm jak to ogl?dnie wyrazi? - dolnej cz??ci garderoby
mo?e zrobi?by wi?ksze wra?enie.
ps. mam na mysli oczywi?cie skarpetki
no w?a?nie, przecie? nic nie wida? przez t? koszul? to z czego oni robi? tak? afer?? Pocieszam si? tym, ?e podobno jego ?ona go wy?mia?a po zobaczeniu tej sceny
Tego nie wiedzia?am, ale jej si? nie dziwi? ja równiez ?mia?am si? w g?os jak ogl?da?am w dodatkach kr?cenia tej sceny, jak Darcy skacze na materac
nie mia?am mo?liwo?ci obejrze? dodatków, bo moja kopia nie nale?y do legalnych a szkoda, bo filmy o tworzeniu ekranizacji s? fantastyczne, mo?na spojrze? z innej perspektywy na ulubione dzie?o
Hej, robicie mi smaka tymi dodatkami... Ja chcia?abym, ?eby w ko?cu wydali P&P w Polsce!!! Niestety, nie sta? mnie na wydanie moich dwutygodniowych poborów (tyle mi wychodzi, jak kiedy? obliczy?am, ile musia?abym wyda? na sprowadzenie oryginalnego DVD) na DVD z zagranicy, a na sieci nigdzie dodatków nie widzia?am. szkoda, bo na pewno s? ?mieszne i pogl?dowe. Ale mówi si? trudno, mo?e kiedy? jednak wydadz? takie DVD...
Co do w?tku z koszul?, to ja w?a?nie naczyta?am si? tyle przed obejrzeniem filmu na ten temat, ?e by?am lekko rozczarowana t? scen?. Tzn najbardziej podoba?o mi si? zachowanie Darcego, bo koszul? to mia? jak?? zwyk??, a w tych pantalonach to nawet ?miesznie wygl?da?. Ale ?liczn? mink? wtedy zrobi? (aaaaa, Mr Darcy.... ).
I nie chc? nigdy ogl?da? brzydkiego Colina, bo nie lubie sobie psu? postaci. Obieca?am sobie kiedy? nie ogl?da? ?adnego filmu z tym aktorem, poniewa? jego rola jako Mr Darcego by?a wspania?a i nie chcia?am, aby kojarzy? mi si? za jak?? inn? postaci?. Przyrzeczenie z?ama?am, ogl?daj?c "Dziewczyn? z per??" (polecam, Colin mówi mniej ni? w P&P, ale jest taki wyrazisty) oraz "Love Actually" 9"To w?a?nie mi?o??", to te? polecam, ?wietna komedia, a Colin ma tak? s?odk? rol? ).
Pozdrawiam!
Oj tak w "To w?a?nie mi?o??" mia? fantastyczn? rol?, by? przeuroczy Taka sierotka troch?, szczególnie mi si? podoba? jego skok do jeziora
A tak w ogóle to widzia?am zdj?cia z tego filmu "Nanny MCPhee" - Colin wygl?da troche jak hobbit i jest grubiutki!
Jest jeszcze film "Miasteczko Hope" te? lekka komedyjka romantyczna gdzie Collin gra zranionego narzeczonego i wpl?tuje si? w zwi?zek z e zwariowan? amerykank? no i przecie? jest jeszcze wspó?czesna parodia P&P i rola Marka Darce'go w Bridget Jones
Taaak, Colin wygl?da w Nanny McPhee rzeczywi?cie koszmarnie, ale i tak go uwielbiam.
A u mnie w rankingi jego najpaskudniejszych ról wci?? na czele jest Lord Wessex z "Zakoczanegp Szekspira". Ten kolczyk w uchu, brrr.
Ale co by nie mowi?, jest znakomitym aktorem.
Masz racj? ten kolczyk by? oble?ny. W "Dzienniku Bridget Jones" rozk?ada mnie jego ?osiowy sweterek. Ciekawe czy d?ugo musieli go przekonywa? do za?o?enia tego wdzianka
hi hi hi my?l?, ?e je?eli zdo?ali go przekona? do samej gry w tym filmie, to sweterek chyba by? ju? by?k? z mas?em
To by? podobno warunek Helen Fielding. Hehe
Nie dziwi? si? , bo któ? móg?by zagra? lepiej Marka Darcego jak nie sam Mr. Darcy
A czy ktos z was widzial fotke Colina z Jennifer: Colin jakies 100 kilo plus was?
KatA no raczej o Jennifer Ehle, t? która gra?a Elizabeth Bennet
Wiec o jaka fotke chodzi i co znaczy "jakies 100 kilo plus was"
Podejrzewam, ?e musia? baaardzo grubo wygl?da?
wczoraj widzia?am Love acually- podstawowy minus- ma?o Colina , czy nie wydaje wam si? czasami, ?e Colin Firth gra Colina Firtha, zawsze jest taki zdystansowany i nie?mia?y, chocia? nie powiem, to jest urocze...
Ja ciagle w sprawie zdjecia. Kojarze tylko jedno zdjecie "prywatne" pary aktorskiej z "Dumy". Colin ma na nim w?sy (bleee) ale gruby na nim nie jest. Ciekawa jestem jakie zdj?cie Gosc mia? na my?li.
czy nie wydaje wam si? czasami, ?e Colin Firth gra Colina Firtha, zawsze jest taki zdystansowany i nie?mia?y, chocia? nie powiem, to jest urocze...
No nie wiem, ja tam mam go wci?? w pami?ci jako Valmonta...
Choc fakt faktem dawno to ju? by?o.
Ismena napisa?a:
"czy nie wydaje wam si? czasami, ?e Colin Firth gra Colina Firtha, zawsze jest taki zdystansowany i nie?mia?y, chocia? nie powiem, to jest urocze..."
Obejrzyj "Dziewczyn? z Per??" , tam dopiero by? zdystansowany. A nie?mia?y to nie to slowo, jakim bym opisa?a Colina w filmach, w których go widzia?am. Raczej taki oddalony od towarzystwa, ma?omówny. Mimo wszystko robi na mnie wra?enie cz?owieka do?? oboj?tnego na otoczenie. Na szcz??cie w P&P zagra? dobrze i to wra?enie si? zmniejszy?o. Ja nie znam Colina w cywilu, nie interesuj? si? tym, bo i po co . Dla mnie on jest postaci? z filmu, nie musz? wiedzie? jaki jest naprawd?. A posta?, któr? zagra? w P&P jest dla mnie idea?em m??czyzny, a przecie? nie ma idea?ów
.
Swoj? drog?, ciekawe, co tak odrzuca facetów od tego filmu (oprócz nielicznych chwalebnych wyj?tków jak nasz Wspania?y Ksi??e Regent )? Bo przecie? je?li mówi?, ?e Mr Darcy jest idea?em, to mogliby si? po?wi?ci? i zobaczy?, jak daleko im do niego