Ogród Jane Austen

Strona poświecona Jane Austen

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#51 2006-07-03 10:47:26

elbereth
Użytkownik

Re: Powitalnia :)

Witajcie! Cho? odkry?am t? stron? ju? jaki? czas temu, dopiero niedawno zacz??am odwiedza? forum. Dowiedzia?am si? przy tym, ?e kultura wymaga, aby si? tu przedstawi?, co te? czyni?.

Mam 18 lat, mieszkam w ma?ym dolno?l?skim mie?cie i (tu chyba nie b?d? oryginalna :-) ) uwielbiam Jane Austen. W nie-wirtualnym ?wiecie nikt ze znajomych nie podziela mojej pasji, wi?c czuj? si? troszeczk? samotna... :-)

Dlatego mi?o mi Was pozna? i mam nadziej?, ?e b?dziemy si? spotyka? w ró?nych miejscach tego forum. Pozdrawiam!

?ona: Dlaczego zostawi?e? mnie sam?? Wida? kochasz swojego przyjaciela bardziej ode mnie...
M??: Ale? sk?d! Gdyby?cie oboje ton?li w rzece, ratowa?bym Ciebie!
?ona: Naprawd??
M??: Oczywi?cie! Jeste? dwa razy l?ejsza! big_smile

#52 2006-07-03 11:40:34

mara7
Użytkownik

Witam WSZYSTKICH!! big_smile big_smile

Katarzynko tongue NIE JESTES NAJM?ODSZA JA W?A?NIE SIE WYBIERAM DO LICEUM.Ale przecie? to nie o wiek tu chodzi.Wa?ne ?e sie mozemy spotykac na tym forum i wspólnie czytac,omawawiac,dyskutowac na temat dzie? Jane Austen i jej samej smile .

Nie wiem czy sie przedstawia?am, a wiec: mama na imie Asia i jestem z Krakowa jak ju? wspomina?am wy?e,j wybieram sie aktualnie do liceum. Ksia?kami Jane interesuje sie nie od dzi?. Moje ulubione ksiazki przez ni? napisane to: "P&P","Emma","Rozwa?na i Romantyczna".-ogó?em lubie tego typu ksi?zki-sorry za powtórzenie tongue .
Oprócz tego interesuje sie filmem, lubie s?uchac muzyki filmowej jestem fank? "STar Wars".
big_smile

#53 2006-07-03 20:06:01

caroline
Użytkownik

Witamy wszystkich serdecznie lol
[URL=http://img195.imageshack.us/my.php?image=flower72jo.jpg]http://img195.imageshack.us/img195/2115/flower72jo.th.jpg[/URL]

#54 2006-07-04 09:11:12

Dione
Użytkownik

Hej!!! Zalogowa?am si? wczoraj, a dopiero dzi? znalaz?am powitalni?, wi?c od razu spiesz? si? przedstawi? tongue tongue tongue Jestem doktorantk? na uniwersytecie w Olsztynie. Od kilku lat jestem zafascynowana powie?ciami Jane Austen. Moj? ulubion? "Dum?...." przeczyta?am kilkana?cie razy. :oops:
Poza JA interesuje mnie archeologia, szczególnie terenów Egiptu, staro?ytnej Mezopotamii i pa?stwa Majów. Moim kolejnym konikiem jest mikrobiologia, która jest te? moim zawodem. W towarzystwie mikro?wiata sp?dzam wi?ksz? cz??? czasu. Reszt? zajmuje mi lektura. Lubi? powie?ci fantasy, krymina?y (szczególnie Joe Alexa i Agathy Christy), ksi??ki historyczne, poezj? i .... co tylko wpadnie mi w r?ce i jest ciekawe.
Pozdrowienia dla wszystkich mi?o?ników Jane Austen big_smile

Mój ch?opak si? w?a?nie o?eni?....

#55 2006-07-04 12:25:58

beju
Użytkownik

malutka poprawka - Jane Austen
Witamy witamy big_smile

#56 2006-07-04 12:35:52

Dione
Użytkownik

Kajam si? i poprawiam natychmiast :oops: To wszystko przez t? moj? "mi?o??" do b??dów ortograficznych.

#57 2006-07-04 21:52:13

caroline
Użytkownik

Witamy!
Garfielda te? lol

#58 2006-07-05 10:16:05

Dione
Użytkownik

Garfield jest zachwycony wspania?ym przyj?ciem, ale ma jedno pytanko: ................. Kiedy b?dzie lasagne? wink

#59 2006-07-05 13:52:28

beju
Użytkownik

by?o, ale wszystko zosta?o zjedzone smile, trzeba by?o nie spa?

#60 2006-07-05 14:07:56

Dione
Użytkownik

Na dnie lodówki Garfield znalaz? tortellini, wi?c cho? op?akuje to lasagne :cry: , zasn?? znowu z sosem na w?sach lol

#61 2006-07-12 22:27:55

Areliee
Użytkownik

Ups... Ale gafa...
To ja si? mo?e przedstawi? big_smile I mam nadziej?, ?e mi przebaczycie t? wypowied? gdzie? tam w dziale "D&U", bo ja po prostu nie wiedzia?am o czym? takim jak "Powitalnia". Ale juz wiem i dlatego tu jestem smile.

Mam na imi? Marta, mieszkam w niedu?ej miejscowo?ci pod Gdyni? o nazwie Rumia. Na tym forum nale?? do m?odszej kadencji, bo wybieram si? we wrze?niu do liceum. Ale, jak kto? tu napisa?, nie wiek si? liczy wink

To chyba wszystko, no, mo?e jeszcze dodam, ?e P&P przeczyta?am rok temu, wpad?am z miejsca xD, kilka dni pó?niej by?am ju? po "Rozwa?nej...". Kupi?am film z Przyjació?k?, zacz??am grzeba? w internecie i znalaz?am t? stronk?.

To teraz to ju? chyba na pewno wszystko big_smile
Witam wszystkich!

#62 2006-07-13 08:02:10

pak4
Użytkownik

No tak... znowu wchodz? na salony nie przedstawiaj?c si?...

Na imi? mam Przemek i jestem in?ynierem, pracuje za? na stanowisku naukowym; a mieszkam i pracuj? na Górnym ?l?sku.

Kontakt z twórczo?ci? JA mia?em do?? przypadkowy, cho? z drugiej strony to si? musia?o kiedy? sta?, bo staram si? nie ogranicza? do jednego tematu, ale szuka? wci?? nowych inspiracji. W ?yciu mo?e nie, ale w lekturach -- owszem smile

G??bokie uk?ony dla wszystkich Bywalczy? i Bywalców!

Oddaj wierzbie
Ca?? nienawi??, ca?e po??danie
Twego serca.

Basho (1644-1695)

#63 2006-07-13 21:30:26

caroline
Użytkownik

Witamy nowych! big_smile smile

#64 2006-07-14 12:25:33

Marija
Użytkownik

Jak zwykle, nietakt na pocz?tek. Rozmawiam z Wami z Legnicy, jestem "starszym pokoleniem forumowym". Nie pal?, nie pij?, mam dwa dzieciaczki i m??a czarnookiego big_smile Jak pan Darcy nie przymierzaj?c wink Czytam od zawsze, na?ogowo, wsz?dzie, od pocz?tku, od ko?ca i od ?rodka, tudzie? na wyrywki. Aha, i zupe?nie mi nie przeszkadza, ?e mam tu takie m?odziutkie kole?anki! Ja te? jestem m?odziutka w sercu!
A tak na marginesie, wydaje mi si?, ?e sporo tu forumowiczów-naukowców! Czapki z g?ów!

#65 2006-07-14 17:18:48

konstancja
Użytkownik

Witam Wszystkich serdecznie, przez te upa?y zapomnia?am si? przedstawi? , za co przepraszam. Mam 22 latka jeszcze do wtorku,nauczycielka(bez pracy w zawodzie), podobnie jak agnes szukam Darcego z tym, ?e ju? jednego spotka?am spojrzenie itd ...(?onaty niestety) , mi?o?niczka twórczo?ci JA i serialu oczywi?cie do czego dosz?o dzieki istnieniu tej strony.

smile

#66 2006-07-14 18:03:54

Areliee
Użytkownik

Witamy big_smile

Konstancjo, ?wietny avatar, bardzo mi si? podoba! smile

#67 2006-07-14 19:21:29

Marido
Użytkownik

Witam wszystkich! Znajoma z innego forum poleci?a mi t? stronk?, wi?c oto jestem big_smile
Kilka s?ów o mnie na dobry pocz?tek: Mam 20 lat, mieszkam w Krakowie, gdzie studiuj? stosunki mi?dzynarodowe. Ponad wszystko kocham czyta? ksi??ki! Poza tym uwielbiam sport, g?ównie pi?k? no?n? i siatkówk?!
Pozdrawiam!

#68 2006-07-14 19:35:43

caroline
Użytkownik

Witamy wszystkich! big_smile
Wow! Ilu nowych forumowiczów! smile

#69 2006-07-15 15:02:54

konstancja
Użytkownik

Dzi?ki Areliee to cud,?e dzia?a (raczkuj?cy berbe? ze mnie w sprawach forum) smile

#70 2006-07-15 16:34:03

Anielska
Użytkownik

Witam smile
Milosniczka Jane jestem od niedawna ,zaczelo sie od DiU z 2005 roku i wciaz jestem w trakcie zapoznawania sie z tworczoscia ( nie mowiac o ekranizacjach smile )
Mam 20 lat, studiuje historie sztuki , nalogowo czytam ksiazki wszelkiego rodzaju.
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki z dluzszym stazem smile

#71 2006-07-15 18:18:54

megg
Użytkownik

Witaj:) a mnie si? TWÓJ avatar podoba:) super:) i fajne masz studia-zawsze mnie interesowa?a sztuka, zw?aszcza impresjonizm:)smile pozdrawiam

#72 2006-07-15 20:24:55

Anielska
Użytkownik

Wiekszosc ludzi u mnie na roku ma podobne upodobania smile
Mnie sie tez to tyczy smile

#73 2006-07-17 08:59:48

lady_kasiek
Użytkownik

Witam was wszystkich
Ja tak?e jak kilka osób ju? wcze?niej obserwowalam ta stronk? aa? postanowi?am si? zarejestrowac coby nie by? intruzem.

W?a?nie zda?am matur? big_smile
bardzo lubi? czyta? moja pasj? jest historia i pi?ka no?na.

Austen to moja pasja od niedawna ale co? czuj? ?e zakocha?am si? na zabój i na ca?e ?ycie big_smile

GRITAR?? QUE ARDAN LAS BANDERAS POR LA FRATERNIDAD
QUE CAIGA EL PATRIOTISMO Y LA HOSTILIDAD RACIAL
CULTURA POPULAR...
Gran Derby dla Realu :!: :!:

#74 2006-07-17 16:28:47

megg
Użytkownik

Witaj:)
jasne, ?e si? zakocha?a? na ca?e ?ycie!! spróbowa?aby? nie;)
gratuluj? maturki!

#75 2006-07-17 16:35:05

lady_kasiek
Użytkownik

nie dziekuj? ?eby nie za...pfffu ach te przes?dy przed matur? ju? wesz?y w krew a dziekuj? baardzo za powitanie i gratulacje(jeszcze studia:D)
Nami?tnie trwoni? oszcz?dzon? kas? na ksi??ki teraz Austen wcze?nij inne jak ja mog?am byc 5tyle czasu taka ?lepa(prawie jak Lizzy tongue)
?wietne ksi?zki big_smile

GRITAR?? QUE ARDAN LAS BANDERAS POR LA FRATERNIDAD
QUE CAIGA EL PATRIOTISMO Y LA HOSTILIDAD RACIAL
CULTURA POPULAR...
Gran Derby dla Realu :!: :!:

Stopka forum