Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Slowo "daleko" chyba jest kluczem. Nikt nie chce sie porownywa? do idea?ow. A jak robi? to za niego (i to jego w?asna po?ówka) to dla przeci?tnego faceta jest chyba nie do zniesienia.
A ja bym wetkn??a kij w mrowisko. Patrz nowy post.
Bo zazwyczaj facetom jest ?yso, ?e nie s? tacy cudowni jak pan Darcy i dlatego nie ogl?daj?. Nie wiedz? co dobre
Czytam, czytam, czytam, czytam... i czuj? ?e musz? zabra? g?os.
Darcy jest super, och i ach? Idea?? ?atwo by? takim maj?c przys?owiowe "15 tysi?cy funtów rocznie", nie musz?c sp?dza? ca?ych dni w pracy, a w nocy wstawa? do p?acz?cych bobasów. A poza tym moim zdaniem wcale nie jest taki cudowny:
1. Aroganckie zachowanie (jak odnosi si? do Collinsa i innych), no ale mo?e kobiety to lubi????
2. Mrukliwe odzywki.
3. G?upkowate spojrzenie.
A propos stosunku facetów do DiU:
"Znowu ogl?dasz o tych brzykich kobietach i ziwnie ubranych facetach?"
"Czy w tym filmie nie robia nic innego tylko snuja sie i gadaj?, albo siedz? i gadaj??"
"Co? Sze?? odcinków? Ale w ka?dym tak samo sie snuj? i gadaj?."
"Ten film powinien sie nazywa? Dupa i Owrzodzenie, bo od tego sieddzenia na pewno zrobi?y im sie wrzody..."
Wszystkie cytaty sa autorstwa mojego m??a.
A jak przymierza?am si? do pisania pracy o Jane Austen, to mój promotor znalaz? sobie KONSULTANTK? ;-)
A co do idea?u, to wielu kobietom, niestety, tak?e mi podobaj? si? m??czy?ni:
1. aroganccy
2. mrukliwi
3. co do g?upkowatego spojrzenia, b?d? polemizowa?
Jenym s?owem: tak, kobiety to lubi?. Ale faceta, który nie musia?by chodzi? do pracy w domu bym nie znios?a!
No tak, to wszystko wyja?nia - i zachwyty nad Darcym (idea? mrukliwego aroganta) i nad tzw. zwyk?ymi m??czyznami (nieudane uciele?nienia w/w idea?u).
Podobaj? si? - owszem, ale wytrzyma? z takimi nie ?atwo. Moj prywatny mrukliwy arogant doprowadza mnie do sza?u. Ciekawe jak to by?o z Darcym i El?biet??
A tak a propos: kole?anka biadoli??a ostatnio, ?e jej syn nie ma prawid?owych m?skich wzorców. Stwierdzi?am: Moj te? nie ma. Dlatego tak cz?sto puszczam mu Dum? i Uprzedzenie.
O tego czasu mój niespe?na dwuletni syn ma ksywk? Fitzwilliam. Pieszczotliwie: Ficu? ;-)
ciekawy pomys? z tym wychowywaniem syna na "P&P" . Tylko ?eby nie przej?? zachowania Darcy'ego z pocz?tku filmu
Ja ciagle w sprawie zdjecia. Kojarze tylko jedno zdjecie "prywatne" pary aktorskiej z "Dumy". Colin ma na nim w?sy (bleee) ale gruby na nim nie jest. Ciekawa jestem jakie zdj?cie Gosc mia? na my?li.
To w?a?nie zdj?cie, ale? on JEST na nim gruby!
Sam Andrew Davies wypowiedzia? si?, ?e Colin musia? do roli schudn??.
E tam, niewa?ne zachowanie, patrzcie na jego IDEALNY wygl?d!!!
Oczywi?cie ?artuj? z tym idea?em, Mr Darcemu troch? brakuje do tego, ale zawsze mo?na si? pocieszy? ogl?daj?c go i my?l?c, ?e gdyby nasi panowie tacy byli...by?oby nudno .
Wcale nie uwa?am, ?e Mr Darcy jest mrukliwy. Po prostu ?le si? czuje w wi?kszym towarzystwie, którego nie zna, to przecie? ?aden grzech. Arogancki...na pocz?tku na pewno, ale z czasem poprawi? si?. A przy takich idiotach jak Mr Collins to si? nó? w kieszeni otwiera, wi?c lepiej by? lekko aroganckim, mo?e si? Mr Collins zniech?ci...
G?upkowate spojrzenie...kiedy? kolega zwróci? mi uwag?, ?e nie pyta si? faceta o urod? innego, bo nie b?dzie umia? oceni? jak kobieta .
Doskonale zdaj? sobie spraw?, ?e nie ma idea?ów i nawet nie warto szuka? ich w ?yciu, bo si? straci czas na co?, co nie istnieje. Ale je?li mam bohatera, który bardzo odpowiada mojemu pogl?dowi na to, jaki powinien by? d?entelmen (Mr Darcy po zmianie ), to czemu go nie reklamowa?
.
Och, a mi si? tak strasznie podoba Colin jako Mark Darcy! Og??dam w tv zapowiedzi BJ - w pogoni za rozumem i nie mog? si? doczeka? kiedy zobacze film. Pewnie dopiero pod koniec tygodnia... :-( On tam sie usmiecha z takim b?yskiem w oku, ?e uch...
ja si? wybieram w sobot? z kumpel?, która ma obsesj? na punkcie Colina. Nie wiem czy dobrze robie bo b?dzie mi piszcze? pó? filmu
Ja te? uwielbiam Colina. Jest boski. Przekopa?am chyba ca?y internet na jego temat. Super stronke zrobi?y na jego temat w?oszki ( On ma ?on? w?oszk? - ?liczn?, a to troch? zobowi?zuje rodaczki). Wszystkim fankom Dumy i Briget J. proponuj? stron? na której jest ?wietny videoclip. Porówanie Dumy i Briget na podk?adzie hitu z Briget J. Oto adres:
green-sector.de
Po otwarciu po lewej stronie wej?c w other shows i tam chyba jako drugi jest clip.
Polecam.
Có?, ja zawsze twierdzi?am, ?e Wickhama najlepiej zagra?a Hugh Grant.
A za pomoc? jakiego programu odtwarzasz ten plik, bo mi nie chce si? otworzy? :-(?
Mówi?c szczerze nie mam poj?cia. ?ci?gne?am go, potem otworzy?am i gra?o. Jedyne co Ci mog? podpowiedzie? to tyle ze typ pliku to Real Media file, a otwierany jest (tak jest napisane we w?asciwo?ciach) za pomoc? Media Player Classic.
Czy ta propozycja roli dla H.Granta to taka troszeczk? zlo??iwa?
Chyba czyta?a? ostatni "Film" i wypowied? Granta o Colinie. Umys? pantofelka (tego jednokomórkowca) jak powiedzia?a o nim Karolina Korwin-Piotrowska i mia?a racje.
Hehe, nie czyta?am jeszcze Filmu, ale Daniel Cleaver nieodparcie kojarzy mi si? z Wikhamem, Mark Darcy reaguje na niego dok?adnie tak samo jak Pan Darcy na Wikhama.
Aha, a Media Player niestety nie czyta u mnie tego filmu, nie wiem czemu, b?d? co? jeszcze kombinowa?, gdyby ktos mia? jaki? pomys?, b?d? wdzi?czna za pomoc.
Pewnie trzeba ?ci?gn?? Real Player spróbuj na tej stronie http://uk.real.com/radiopass/?&src=ZG.uk.idx jest bezp?atna wersja do ?ci?gni?cia na 14 dni.
w?a?nie widzia?am ten klip, bardzo fajny, ale jak si? go ?ci?ga skompresowanego to jako?? pozostawia wiele do ?yczenia. Dobrze, ?e niektórym chce si? robi? takie rzeczy
Widzia?am "Dziewczyn? z per??" na du?ym ekranie, pamietam te? Colina z kilku innych ról i dlatego napisa?am, ?e gra siebie, zawsze pozostaje taki, no wiecie "angielski". Nawet te jego wyg?upy w filmie " Czego pragnie dziewczyna by?y takie sztuczne. On jak nikt inny rezerwuje sobie role sztywnych gentelmanów. Sam kiedy? powiedzia?, ?e dziwi si? ludziom, którzy uwierzyli, ?e ma talent- czy jako? tak- mo?e co? w tym jest...
Poza tym Colina bardzo lubi? jako aktora (bo te? nie znam go osobi?cie ), poza tym rola w P&P by?a wyborna i jeszcze dodam, ?e on musia? mie? wrodzone cechy, ?eby tak dobrze wypa??!
Faceci nie lubi? P&P, bo boj? si? porówna? z "idea?ami" , w takim pojedynku mog? wypa?? ?rednio, ?le albo bardzo ?le, poza tym jak pomy?l?, ?e nawet w?asne syn b?dzie wychowywany przez Darcego to w??cza im si? m?ska duma i uprzedzenie.
Faceci nie lubia Dumy, bo uwa?aj?, ?e jest nudna. ?eby sie wci?gn?? trzeba troch? poogl?da?, a to przeciez takie niem?skie ogl?da? film kostiumowy, no chyba z? jest to film o wojnie. No a poza tym nie oszukujmy si?: to literatura/ filmy przede wszystkim o kobietach i dla kobiet. Poza chlubnymi wyj?tkami potwierdzaj?cymi regu??, jak mi?o?ciwie nam panuj?cy, faceci takich opowie?ci nie lubi? ;-)
My?l? ?e panowie tylko tak udaj? ?e ich takie filmy nie interesuj?. Kiedy? w czasach kiedy jeszcze magnetowidu nie by?o w ka?dym domu i spotykali?my si? u kogo? kto go mia? zadr?cza?y?my naszych kolegów filmem Hoffmana "Tr?dowata" z L.Teleszy?skim i E.Starosteck?. Niby kpili. niby to ich nie interesowa?o ale gdy pojawia?y si? sceny romantyczne albo tkliwe dziwnie milkli i niby to nie ogl?daj?c rzucali okiem bez ?adnego komentarza. Wi?c jak to jest z wami panowie naprawd??
wiecie co, niedawno znów obejrza?am film "Masz wiadomo??" z Meg Ryan i Tomem Hanksem. Jest w nim mowa o P&P i stosunku facetów do tej powie?ci. Warto zobaczy? min? Hanksa kiedy próbuj? przebrn?? przez t? powie?? robi chyba w imieniu wszystkich a ju? na pewno wi?kszo?ci facetów - cute