Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
lady_kasiek napisa³:
A Elelonorka i ten jej Edward
/
Dione miała fanfik popełnić na temat Marianki i brabndonka ale tou ani widu ani słychu
Piszę, ale troszkę powoli. Na razie zaczęłam o Katarzynce Morland i panu Tilney. Brandonka muszę przemyśleć.... Nie wiem, czy on ma być łagodny czy gwałtowny? Czy ma pleść bzdury, żeby zadowolić romantyczne nastawienie Marianny? Czy w końcu ona ma być bardziej bierna, czy bardziej aktywna? Co myślicie?
Raczej bierna. Namiętna, ale bez przesady - dziewczę niewinne przecież.
Ok, postaram się coś wyklikać jak najszybciej.
niewinne dość obojetne raczej
AineNiRigani napisa³:
niewinne dość obojetne raczej
Tylko, że ta obojętnośc trochę mi się kłóci z jej żywiołowością. Ale co tam, zobaczymy co mi wyjdzie.
Na razie mam opowiastkę o Katarzynie Morland. Fragment jest na N&S. Zastanawiam się, czy i na tym forum nie wkleić.
Zgadzam się z Aine przecież Marianna zaczyna czuć do Brandonka coś dopiero po slubie. No chyba, że się sprawdził Brandon w noc poślubną i sie zaczęła płomienna miłość Rozważnej Marianne
Marianna jest tak nieprzewidywalna, ze mozna z nia zrobic wszystko - zawsze wyjdzie wiarygodnie.
Mam już mały planik fanfika. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dione kusisz kusisz.
Bo to wszystko przez Słowackiego. Taki wierszyk napisał "Na drzewie zawisł wąż..." I się kurczę zaczęłam z tym pełzającym szatankiem utożsamiać