Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
hmm a kto jeszcze??
nie tyle kto, co raczej co - mam wiele pasji, ktore pozwalaja mi wejsc w inny swiat
no tak... to pozazdro?cic tylko.
chocia? do ko?ca to niewiem, bo przecie? niewiem jakie to pasje
Historia (w szczegolnosci medieweistyka, okres Tudorow), decoupage, haft i pochodne, film, szeroko pojeta celtologia i jeszcze kilka innych
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2010-01-04 18:45:07)
To to sporo... kiedy znajdujesz na to wszystko czas??
AineNiRigani napisał:
Wydaje mi si?, ?e film zadzia?a jak P&P 05. Wiele osób zwróci uwag? na osob? Jane Austen i para James-Anna zach?ci do wg??bienia si? w jej biografi?. A je?li ju? siegna – zweryfikuj? informacje z Becoming. Podejrzewam, ?e ci, którzy b?d? go szuka? we jej ?yciu – zawiod? si?, ale nie zniech?ci ich to do twórczo?ci Jane
.
Zawsze od czego? trzeba zacz??. Niektórzy zaczynali od P&P 95, inni od Bridget Jones, inni od P&P 05. A po obecnym filmie trafi do nas nowa grupa mi?o?niczek.
Jestem niemal pewna, ?e b?dzie niemal tak samo jak z seri? filmów o Sisi - pieknych, malowniczych i równie przek?amanych.
i tego przykladem jestem ja! Po uprzednim przeczytaniu informacji o Jane na wikipedii (!!), doszlam do wniosku, ze cos tutaj nie gra. Mialam nawet watpliwosci co do rzetelnosci wikipedii Ale rozwialyscie moje watpliwosci
Ktos wczesniej wspominal, iz uroda Anne jest 'nieangielska'. Wedlug mnie jest wlasnie bardzo angielska. I porownanie do Dumy i uprzedzenia jak najbardziej trafne!
Na razie zauroczona sama autorka, filmami, regencja, i mam nadzieje, ze jak najszybciej, ksiazkami.