Strona po¶wiecona Jane Austen
Nie jeste¶ zalogowany.
Wspominałysmy juz kilka razy o tym filmie, ale nie miał dotyczczas osobnego watku. To ekranizacja sztuki Oscara Wilde'a The Importance of Being Ernest w rezyserii Oliviera Parkera. Oprócz wymienionych w tytule panów gra znana z MP Frances O'Connor i Reese Whitterspoon. Film jest uroczy, zabawna komedia pomylek, trochę absurdalenego humoru i Judi Dench Od czasu do czasu puszczają go chyba na HBO, ja miałam z wypozyczalni, teraz poluje, bo chciałabym kupić.
No i największa zaleta, drogie panie, Colin i Rupert śpierwaja tam wspólnie piosenkę
Mam ja i mogę przesłać zainteresowanym, warto jej posłuchać, mimo braków wokalnych obu uroczych panów. (Ja słuchałam jej tyle razy, że od razu rozpoznałam potem Ruperta na płycie Robbiego Williamsa )
Uwielbiam ten film!! Mam go w domciu. Jest to świetna, lekka komedia omyłek. Colin i Rupert są cudowni! A jak śpiewają Podobała mi się też, jak zwykle, Judi Dench.
P.S. Nie wiedziałam że Rupert śpiewał z Robbie W. Na której płycie?
Qrcze, tak dobrze piszecie o tym filmie, a ja go jeszcze nie widziałam. Ruszam na polowanie! :-)
Też jestem ciekawa tego filmu i śpiewu!
Aine, córko bogini, odezwij się do mkop2002
Alez mam zaleglosci. Az wstyd :oops:
No coz, sprobuje "poszukac"
Moze sie uda to zdobyc .
P.S. Nie wiedziałam że Rupert śpiewał z Robbie W. Na której płycie?
Na tej z piosenkami Sinatry
Serio?! Mam ją w domu, a nie wiedziałam. Musze się pożądniej wsłuchać. Dzięki.
They Can't take that away from me
Dzięki Idę sobie posłuchać
To wrzuce pare zdjec z tego filmu:
http://www.firth.com/earnest_gal1.html
To wrzuce pare zdjec z tego filmu:
http://www.firth.com/earnest_gal1.html
Gosieńku sorry, że tak się głupio zapytam, ale znajdujesz jeszcze czas na coś poza wyszukiwaniem w internecie zdjęć Colinka?
Ostatnio to moje glowne zajecie.
No tak, jestem jak zwykle do tyłu :-) Muszę koniecznie poszukać tego filmu, bo jak już wspominałam w innym wątku, ekranizacja "Męża idealnego" Parkera bardzo mi się podoba. Dzięki za podpowiedź :-)
Ostatnio to moje glowne zajecie.
No więc ja również przeszłam ten okres, ale Boże miłosierny nie natknęłam się i na 1/3 tego co Ty. Albo nie mam takiego nosa, albo cierpliwości, albo ich jeszcze wtedy nie było w necie...
Ale ten ostatni portret z brodą to, co go sobie objawię, to aż tchu mi zabrakowuje ;-) Dzięki o Królowo Wyszukiwarek :-)
Dzieki. Staram sie
Na mnie ta fotka tez zrobila ogromne wrazenie, wiec rozumiem Cie doskonale. Alez z broda mu do twarzy ...
Oczy same ida do Twojego avatarka i od razu mam takie mysli ... takie mysli ..... co to cenzury by nie przeszly ....
My się chyba Gosiu musimy umawiać na określone godziny i pisać tak na przemian, bo popatruj jaka z nas jest przepiękna para ;-)
Ostatnio edytowany przez AineNiRigani (2008-09-30 01:37:31)
Bo z tej brody mu kapie...
Bo z tej brody mu kapie...
Co mu kapie?! To Twojemu Aragornowi chyba z noska pokapuje 8)
Alison przywioze ci co tylko chcesz, jeśli chce ci sie czekac miesiac (już niecały
)
Wszystko mi sie chce
To ja Ci na privka strzelnę czego poszukiwam, to jakbyś miała to będę cała w skowroneczkach co już może wtedy przylecą to se pójdziem na pola posłuchać, co nie?
My się chyba Gosiu musimy umawiać na określone godziny i pisać tak na przemian, bo popatruj jak z nas jest przepiękna para ;-)
Alison, chyba dzialamy na tych samych falach, bo jak zobaczylam Twoj nowy avatarek, to pomyslalam dokladnie tak samo. Wygladaja pieknie obok siebie
... ale nie smialam tego napisac .