Strona poświecona Jane Austen
Nie jesteś zalogowany.
Witajcie! Cho? odkry?am t? stron? ju? jaki? czas temu, dopiero niedawno zacz??am odwiedza? forum. Dowiedzia?am si? przy tym, ?e kultura wymaga, aby si? tu przedstawi?, co te? czyni?.
Mam 18 lat, mieszkam w ma?ym dolno?l?skim mie?cie i (tu chyba nie b?d? oryginalna :-) ) uwielbiam Jane Austen. W nie-wirtualnym ?wiecie nikt ze znajomych nie podziela mojej pasji, wi?c czuj? si? troszeczk? samotna... :-)
Dlatego mi?o mi Was pozna? i mam nadziej?, ?e b?dziemy si? spotyka? w ró?nych miejscach tego forum. Pozdrawiam!
Witam WSZYSTKICH!!
Katarzynko NIE JESTES NAJM?ODSZA JA W?A?NIE SIE WYBIERAM DO LICEUM.Ale przecie? to nie o wiek tu chodzi.Wa?ne ?e sie mozemy spotykac na tym forum i wspólnie czytac,omawawiac,dyskutowac na temat dzie? Jane Austen i jej samej
.
Nie wiem czy sie przedstawia?am, a wiec: mama na imie Asia i jestem z Krakowa jak ju? wspomina?am wy?e,j wybieram sie aktualnie do liceum. Ksia?kami Jane interesuje sie nie od dzi?. Moje ulubione ksiazki przez ni? napisane to: "P&P","Emma","Rozwa?na i Romantyczna".-ogó?em lubie tego typu ksi?zki-sorry za powtórzenie .
Oprócz tego interesuje sie filmem, lubie s?uchac muzyki filmowej jestem fank? "STar Wars".
Witamy wszystkich serdecznie
[URL=http://img195.imageshack.us/my.php?image=flower72jo.jpg][/URL]
Hej!!! Zalogowa?am si? wczoraj, a dopiero dzi? znalaz?am powitalni?, wi?c od razu spiesz? si? przedstawi?
Jestem doktorantk? na uniwersytecie w Olsztynie. Od kilku lat jestem zafascynowana powie?ciami Jane Austen. Moj? ulubion? "Dum?...." przeczyta?am kilkana?cie razy. :oops:
Poza JA interesuje mnie archeologia, szczególnie terenów Egiptu, staro?ytnej Mezopotamii i pa?stwa Majów. Moim kolejnym konikiem jest mikrobiologia, która jest te? moim zawodem. W towarzystwie mikro?wiata sp?dzam wi?ksz? cz??? czasu. Reszt? zajmuje mi lektura. Lubi? powie?ci fantasy, krymina?y (szczególnie Joe Alexa i Agathy Christy), ksi??ki historyczne, poezj? i .... co tylko wpadnie mi w r?ce i jest ciekawe.
Pozdrowienia dla wszystkich mi?o?ników Jane Austen
Kajam si? i poprawiam natychmiast :oops: To wszystko przez t? moj? "mi?o??" do b??dów ortograficznych.
Garfield jest zachwycony wspania?ym przyj?ciem, ale ma jedno pytanko: ................. Kiedy b?dzie lasagne?
by?o, ale wszystko zosta?o zjedzone , trzeba by?o nie spa?
Na dnie lodówki Garfield znalaz? tortellini, wi?c cho? op?akuje to lasagne :cry: , zasn?? znowu z sosem na w?sach
Ups... Ale gafa...
To ja si? mo?e przedstawi? I mam nadziej?, ?e mi przebaczycie t? wypowied? gdzie? tam w dziale "D&U", bo ja po prostu nie wiedzia?am o czym? takim jak "Powitalnia". Ale juz wiem i dlatego tu jestem
.
Mam na imi? Marta, mieszkam w niedu?ej miejscowo?ci pod Gdyni? o nazwie Rumia. Na tym forum nale?? do m?odszej kadencji, bo wybieram si? we wrze?niu do liceum. Ale, jak kto? tu napisa?, nie wiek si? liczy
To chyba wszystko, no, mo?e jeszcze dodam, ?e P&P przeczyta?am rok temu, wpad?am z miejsca xD, kilka dni pó?niej by?am ju? po "Rozwa?nej...". Kupi?am film z Przyjació?k?, zacz??am grzeba? w internecie i znalaz?am t? stronk?.
To teraz to ju? chyba na pewno wszystko
Witam wszystkich!
No tak... znowu wchodz? na salony nie przedstawiaj?c si?...
Na imi? mam Przemek i jestem in?ynierem, pracuje za? na stanowisku naukowym; a mieszkam i pracuj? na Górnym ?l?sku.
Kontakt z twórczo?ci? JA mia?em do?? przypadkowy, cho? z drugiej strony to si? musia?o kiedy? sta?, bo staram si? nie ogranicza? do jednego tematu, ale szuka? wci?? nowych inspiracji. W ?yciu mo?e nie, ale w lekturach -- owszem
G??bokie uk?ony dla wszystkich Bywalczy? i Bywalców!
Jak zwykle, nietakt na pocz?tek. Rozmawiam z Wami z Legnicy, jestem "starszym pokoleniem forumowym". Nie pal?, nie pij?, mam dwa dzieciaczki i m??a czarnookiego Jak pan Darcy nie przymierzaj?c
Czytam od zawsze, na?ogowo, wsz?dzie, od pocz?tku, od ko?ca i od ?rodka, tudzie? na wyrywki. Aha, i zupe?nie mi nie przeszkadza, ?e mam tu takie m?odziutkie kole?anki! Ja te? jestem m?odziutka w sercu!
A tak na marginesie, wydaje mi si?, ?e sporo tu forumowiczów-naukowców! Czapki z g?ów!
Witam Wszystkich serdecznie, przez te upa?y zapomnia?am si? przedstawi? , za co przepraszam. Mam 22 latka jeszcze do wtorku,nauczycielka(bez pracy w zawodzie), podobnie jak agnes szukam Darcego z tym, ?e ju? jednego spotka?am spojrzenie itd ...(?onaty niestety) , mi?o?niczka twórczo?ci JA i serialu oczywi?cie do czego dosz?o dzieki istnieniu tej strony.
Witamy
Konstancjo, ?wietny avatar, bardzo mi si? podoba!
Witam wszystkich! Znajoma z innego forum poleci?a mi t? stronk?, wi?c oto jestem
Kilka s?ów o mnie na dobry pocz?tek: Mam 20 lat, mieszkam w Krakowie, gdzie studiuj? stosunki mi?dzynarodowe. Ponad wszystko kocham czyta? ksi??ki! Poza tym uwielbiam sport, g?ównie pi?k? no?n? i siatkówk?!
Pozdrawiam!
Dzi?ki Areliee to cud,?e dzia?a (raczkuj?cy berbe? ze mnie w sprawach forum)
Witam
Milosniczka Jane jestem od niedawna ,zaczelo sie od DiU z 2005 roku i wciaz jestem w trakcie zapoznawania sie z tworczoscia ( nie mowiac o ekranizacjach )
Mam 20 lat, studiuje historie sztuki , nalogowo czytam ksiazki wszelkiego rodzaju.
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki z dluzszym stazem
Witaj:) a mnie si? TWÓJ avatar podoba:) super:) i fajne masz studia-zawsze mnie interesowa?a sztuka, zw?aszcza impresjonizm:) pozdrawiam
Wiekszosc ludzi u mnie na roku ma podobne upodobania
Mnie sie tez to tyczy
Witam was wszystkich
Ja tak?e jak kilka osób ju? wcze?niej obserwowalam ta stronk? aa? postanowi?am si? zarejestrowac coby nie by? intruzem.
W?a?nie zda?am matur?
bardzo lubi? czyta? moja pasj? jest historia i pi?ka no?na.
Austen to moja pasja od niedawna ale co? czuj? ?e zakocha?am si? na zabój i na ca?e ?ycie
Witaj:)
jasne, ?e si? zakocha?a? na ca?e ?ycie!! spróbowa?aby? nie;)
gratuluj? maturki!
nie dziekuj? ?eby nie za...pfffu ach te przes?dy przed matur? ju? wesz?y w krew a dziekuj? baardzo za powitanie i gratulacje(jeszcze studia:D)
Nami?tnie trwoni? oszcz?dzon? kas? na ksi??ki teraz Austen wcze?nij inne jak ja mog?am byc 5tyle czasu taka ?lepa(prawie jak Lizzy )
?wietne ksi?zki